De rust is wedergekeerd. Bij Seats2meet.com kennen we seizoenen, en alhoewel ondernemend Nederland nooit ophoudt met werken, hebben we wat minder events en vergaderingen. Dat geeft ons wat rust om verder te werken aan onze visie en gave projecten om (samen met jullie allemaal) die visie te realiseren.

Het geeft mij ook tijd om bij te lezen, en me te verdiepen in wat onderwerpen waar onze organisatie nog in kan groeien. Lees je mee? Als jij een boek weet dat ik mis en MOET lezen, reageer dan op deze blog!

(R)evolutie van werk – Bas van de Haterd

5 jaar geleden waren het een lucky few, de organisaties die anders omgingen met werk, tijden, salaris, cultuur, bazen, hierarchie, en eigenlijk alles wat een oude stoffige organisatie waar mensen ongelukkig zijn niet leuk maakt. Er klopt HEEL VEEL niet aan hoe we bedrijven opbouwen, maar het is wel te begrijpen waarop we dit doen. In de tijden dat iedereen nog in fabrieken werkte konden we niet veel anders, en waren we gebonden aan structuren en systemen die grote massa’s zombies door de fabriekshallen pompten. Dat kan nu anders, en Bas beschrijft hoe. Ik kan niet wachten!

Verdere lees en kijktips over het thema:

Valve via BBC, een perfect voorbeeld.

Semler op tegenlicht, de grondlegger in mijn ogen

– bonus: TEDx van Dan Pink over waarom incentives en bonussen meestal niet werken.

Capital in the 21’st century – Thomas Pikkety

Dit boek staat niet voor niets op de sinterklaas top 5 wenslijst van Bol.com:) Nu we het met z’n allen over de deeleconomie hebben en de verdienmodellen, bubbels en andere veranderingen op de markt een hoop vragen met zich meebrengen, is het tijd om me te verdiepen in de basis van onze economische systemen. Ik ben net begonnen, maar het lijkt erop dat alle vorige bijbels over onze systemen hierin meegenomen worden en opnieuw beoordeeld worden op basis van alle data, computerkracht en nieuwe modellen en theorieën die we de laatste 50 tot 100 jaar hebben bedacht.

Meer kijken en lezen over geld, banken etc?

Kijk master of the Universe, een inside story over de banken sector.

Of lees Flash Boys – Michael Lewis, een heel spannend verhaal over de opkomst van High Frequency Traders, die 90% van alle transacties op de beurs binnen milliseconde doen. Ook te zien op tegenlicht ‘The wall street code‘!

Society3.0 – Ronald van den Hoff

Onze bijbel. Seats2meet.com is een van de gevolgen van deze visie, een van de uitkomsten die deze visie tot leven brengt. Ik probeer het boek 1 keer per jaar weer door te nemen, omdat vragen bij alle ideeën en ontwikkelingen waar we ons mee bezig houden in deze visie beantwoord worden.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Mijn bijbel, als het gaat om organisaties opbouwen en samenwerken. Dit boek lees ik elk jaar weer, en ik kom er telkens nieuwe lessen in tegen die te maken hebben met de uitdagingen waar ik tegen aan loop. Een must read, en pak ook meteen een dagboek erbij om actief aan de slag te gaan met het boek. Ik moet het nog 1000 keer lezen voordat ik ben waar ik wil zijn als leider in mijn organisatie en waardenetwerk:)

Wat ga jij lezen en kijken, en wat mag ik echt niet missen? Ik hoop dat je het wilt delen in de reacties!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here