Sinds een paar weken werk ik aan mijn onderzoek “Waarom leven we zoals we leven en kan het ook anders?”. Tijdens mijn burnout afgelopen jaar begon ik me steeds vaker af te vragen, waarom doe ik wat ik doe en raakte gefascineerd door het idee dat we allemaal bepaalde patronen hebben aangeleerd en dat we die maar moeilijk lijken te kunnen veranderen. Patronen die voor ons persoonlijk gelden en patronen die we als maatschappij volgen. Ik ben benieuwd waarom we zo vaak kiezen hetzelfde gedrag te herhalen, terwijl dat lang niet altijd een gunstig resultaat heeft voor ons persoonlijke leven of het leven voor de generaties die na ons komen.

Het gaat dan wat mij betreft over het ritme dat we hebben gecreëerd met elkaar op het gebied van werk, scholing, voeding, wonen. Waar komt dit vandaan, waarom is het zo moeilijk het anders te doen? Ik ken veel mensen die het anders willen, maar geldt dit voor iedereen? Of vinden we het ook ok dat het is zoals het is?

Ik wil weten wat er voor nodig is het anders te doen. Kunnen we schoolsystemen aanpassen, organisatiestructuren veranderen, een wereld creëren waarin we in contact staan met onze eigen natuur, ritme en de aarde waarop we leven?

Kan het anders?

We gaan volledig tegen onze natuur in en dat wordt nog eens bevestigd door de nieuwe generatie (de millenials) die nu de arbeidsmarkt betreedt. Zij willen geen 40-urige werkweek, omdat ze ruimte willen houden voor andere dingen. Ze halen hun voldoening niet uit geld en bezit, maar uit ervaringen en vrijheid.

We leven in een tijd van disruptieve digitale veranderingen èn er zijn initiatieven die willen laten zien dat je zonder bezit of geld kunt leven. Pioniers hebben het altijd zwaar, doordat ze continu te maken hebben met systemen die niet passen bij hun nieuwe vorm of omdat er een gebrek is aan geld of andere middelen. En toch gaan de echte pioniers door en laten zien dat het wél anders kan.

Het onderzoek

Om dit onderzoek te doen kan ik jouw hulp goed gebruiken! In juni vinden er verschillende groepsgesprekken over dit onderwerp plaats in een van de Seats2meet-vestigingen in Utrecht en ik hoor jouw ideeën graag! Op mijn site vind je de data en kun je je aanmelden.

Kun je niet bij een van de gesprekken zijn en wil je wel je kennis delen of ken je iemand die ik echt moet interviewen over dit onderwerp, laat het me weten!

Ik zie je graag tijdens een van de sessies!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here