Het moet anders

Niemand past 100% op een functiebeschrijving, op een hokje

Dit wetende kan ik niet anders concluderen dat het anders moet. We organiseren op basis van theorie, de praktijk is een stuk weerbarstiger dan een verzameling hokjes in een organogram.

Nederland onthokken, dat is mijn missie

Het kan ook anders, heel simpel zelfs. Met mijn uitgebreide HR ervaring en ondernemerservaring heb ik een simpele & effectieve methodiek ontwikkeld, al in 2013 – om talent boven tafel te krijgen waardoor je als organisatie veel efficiënter kunt organiseren. Waardoor je het maximale uit mensen kunt halen én mensen het maximale uit zichzelf. Een echte win-win dus!

Twee stappen met groots effect!

Deze methodiek heb ik de naam ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ gegeven, omdat dat de beweging is: de bevrijding van talent, uit de hokjes, want je medewerkers zijn puzzelstukjes! Zoek de verbinding op in de verschillen ipv als eilandjes naast elkaar fungeren…

Samen verspreiden

Ik ben inmiddels 8 jaar bezig dit gedachtengoed te verspreiden, door middel van lezingen, teamtrainingen, 1-op-1 coaching en met m’n laatste boek JA zeggen JA doen. Ik heb prachtige dingen zien gebeuren met mensen, met teams, met leidinggevenden. Het heeft ontzettend veel rijkdom opgeleverd, ik heb zoveel mensen tevoorschijn zien komen.

In de loop van de tijd heb ik ontdekt dat de methodiek nog veel meer doet dan talent bevrijden (wat ook al prachtig is)… het legt een hele nieuwe basis voor de samenwerking. Een fundament van vertrouwen, veiligheid en verbinding. Een duurzaam fundament.

Er is een duidelijke VOOR en NA situatie. Voor die tijd lopen er vaak allerlei dingen niet soepel in het team, in de organisatie. Er is gedoe. Misschien zelfs wel geroddel. Weinig begrip onderling. Kortom; een stroeve samenwerking. En dat komt de resultaten natuurlijk niet ten goede…

Wat er nodig is is een life-changing interventie. Een knip in de tijd. Een ervaring waar je nog lang op kunt doorbouwen met elkaar. Dat is precies wat dit is. Door de openheid die er ontstaat, gebeurt er iets magisch. Het opent zoveel mogelijkheden, die daarvoor bedekt waren (in de hokjes).

En nu komt het… ik popel om dit te verspreiden, maar dat kan ik niet alleen!

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Voor dit doel heb ik een Train de Trainer progamma uitgewerkt (verfijnd, want in 2016 was ik ook al gestart met opleiden, maar door persoonlijke omstandigheden ben ik daarmee gestopt). Een half jaar om je de methodiek tot in de puntjes te leren doorgeven, om zelf het instrument te zijn, om te belichamen waar dit over gaat. Hoe opener jij voor de groep staat, hoe makkelijker de groep opent.

Voel je bij jezelf dat je hier meer van wil weten? Voel je je geroepen om mee te werken aan deze beweging? Plan een afspraak in m’n agenda in en dan vertel ik je er alles over!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Met energieke groet,

Judith Webber