Als startende ondernemer ga je vaak vol energie aan de slag met je eigen concept. Ondanks dat het je eigen onderneming is, hoef je niet alles alleen te doen. Want op een gegeven moment moet je toch verder groeien, stappen maken. Hoe doe je dat dan, waar begin je? Om zowel startende als gevestigde ondernemers verder te helpen zijn Nian Wetsteijn en Dennis Mous hun unieke concept SpareSpace begonnen.

Tijdens de Let’s cowork week zal de eerste sessie van SpareSpace plaatsvinden op Seats2meet Utrecht CS. Vanaf dan ben je om de twee weken welkom om aan te schuiven. Met elke week natuurlijk een ander thema. Maar wat is SpareSpace nou precies voor bedrijf, en waarom zijn ze zo’n goeie match met Seats2meet? In een interview vertelt mede-oprichter Nian Wetsteijn meer over SpareSpace.


Kan je meer vertellen over jezelf en over SpareSpace?
Tuurlijk! Mijn naam is Nian Wetsteijn en samen met Dennis Mous bouwen wij aan SpareSpace in
Rotterdam. Het is een uniek en eigenwijs concept waarbij we startende ondernemers helpen met het verder brengen van hun bedrijf.

Dit doen wij door alle diensten te faciliteren die een ondernemer nodig heeft, denk aan een logo, huisstijl, website, marketing strategieën, social media content, maar ook juridische zaken, boekhouding en bijvoorbeeld sales. Alles wat voor een ondernemer op zijn pad komt, kunnen wij bij helpen. Dit doen wij in combinatie met workshops, coaching, een interactief platform, events, netwerk en een ruimte. Dit kan zowel een flexwerkplek zijn als een eigen kantoor ruimte.

SpareSpace is een plek waar je als ondernemer komt om inspiratie op te doen, om nieuwe ondernemers te leren kennen en om stappen te zetten met jouw bedrijf. Naast startende ondernemers geven we ook graag gevestigde ondernemers een plek in ons pand. Juist de combinatie van verschillende ondernemers in verschillende fases is heel leerzaam. We nemen risico in het ondernemerschap weg, maar ook kosten. En het word tijd dat de ondernemers ook in Utrecht hier van kunnen profiteren!

Hoe ben je in aanraking gekomen met Seats2Meet?
Dat is denk ik alweer langer dan een jaar geleden. Via via kreeg ik de contact gegevens van Nynke Willemsen. Daar kon ik vrijwel direct een afspraak mee maken en toen zagen we zoveel raak vlakken en overlappingen dat we gelijk wilde gaan samenwerken. Uiteraard moet dat ook eerst vorm krijgen, maar het feit dat we al zo open werden ontvangen vond ik al heel prettig.

Nu draaien we een pilot, vanaf 15 juli, om te kijken of het SpareSpace concept ook in Utrecht kunnen opbouwen. Wij bieden namelijk alle diensten voor een ondernemer of ZZP’er en kunnen dit mooi combineren met het flexwerkconcept van Seats2Meet.

Waarom wil je deze workshops bij Seats2Meet organiseren?
Het idee is om uiteindelijk meer te doen dan alleen workshops organiseren. Dit is eigenlijk een eerste instap in het netwerk van Seats2Meet. Door de workshops en door het SpareSpace concept een beetje naar Utrecht te halen komen de ondernemers in aanraking met dit concept. Op die manier kunnen we pijlen of de ondernemers in Utrecht net zo enthousiast zijn als de ondernemers in Rotterdam en gezamenlijk een tweede SpareSpace openen.

Experts die we op het SpareSpace platform hebben in Rotterdam zijn ook Rotterdamse ondernemers. Dit willen we ook met een mogelijk platform in Utrecht. We willen Utrechtse experts (ook ondernemers) die Utrechtse ondernemers verder helpen. Door alle diensten te bieden, in combinatie met het delen van kennis, ervaringen, netwerk en coaching kunnen we elke ondernemer die al even bezig is, of die zich net heeft ingeschreven bij de KVK, verder helpen. Seats2Meet heeft een mooi netwerk in Utrecht en biedt een mooi concept aan m.b.t flexwerkplekken. Juist om ook de diensten, workshops, sparringsessies aan te bieden kunnen we gezamenlijk meerwaarde bieden aan de ondernemers. Ook het team van Seats2Meet is super sociaal en behulpzaam, daar wil je gewoon mee samen werken.

SpareSpace zet zich in voor nieuwe ondernemers en is de schakel tussen dromen en doen, o.a. door het geven van workshops. Het hebben van een netwerk is daarin natuurlijk belangrijk. Wat betekend coworken voor jou en waarom is dat zo belangrijk?
Netwerken is voor mij als ondernemer, maar ook in het algemeen heel belangrijk. Ik geloof erin dat je via het juiste netwerk zoveel meer kan bereiken. Nieuwe ontmoetingen zorgen weer voor nieuwe input, nieuwe ideeën, een soort frisse wind. Ieder persoon ziet de wereld op zijn eigen manier. Juist door die blikken te delen kom je op nieuwe oplossingen, nieuwe ideeën en misschien wel nieuwe samenwerkingen. Ook bied een netwerk jou kennis op verschillende vlakken. Ik heb namelijk totaal geen verstand van design, maar als ik iets op dit gebied voor elkaar wil krijgen dan weet ik altijd iemand die me daarbij kan helpen.

Juist de combinatie van co-worken en netwerken vind ik belangrijk. Want als je naar een co-working space gaat en je hebt vragen, maar je hebt geen idee wat jouw buurman of buurvrouw doet, dan ga je waarschijnlijk naar een extern bureau en betaal je de volle prijs. Terwijl als je aan het co-worken bent en je weet wie er zitten en wat ieder doet, dan kan je met jouw vragen naar een mede ondernemer toestappen en wie weet kunnen jullie wederzijds iets voor elkaar betekenen.

Kan je nog iets meer vertellen over wat er op het programma staat tijdens de workshop bij de Let’s cowork week?
Ja tuurlijk. We brengen ondernemers op een laagdrempelige manier in contact met experts. We gaan drie maanden lang, elke twee weken de ondernemer met vraagstukken verder helpen. Elke twee weken heeft een ander thema.

 • Durf te vragen – 15 juli
  De eerste sessie, tijdens de kick-off van de Let’s Co-Work week, heeft het thema: durf te vragen. We gaan 1 op 1 sessies en sparringsessies organiseren tussen onze experts en de ondernemers van Seats2Meet. Elke ondernemersvraag komt aan bod
 • Branding – 29 juli
  Hoe zorg je er nou voor dat jouw bedrijf in het zonnetje word gezet en er natuurlijk uitspringt ten opzichte van de concurrentie. Onze expert Liesbeth Gouda, van Another Brand Story gaat deze workshop leiden.
 • Juridische zaken – 12 augustus
  We gaan inhoudelijk in op de juridische zaken van de ondernemer. Heeft de ondernemer zijn zaken op orde? Waar moet de ondernemer op letten en wat kan hij of zij nog verbeteren. Quincy Vermeulen maakt jouw bedrijf waterdicht!
 • Productieve voeding
  Voor de vierde sessie nemen wij onze voedingsdeskundige mee, Joran Broer. Wanneer ben je het productiefst? Hoe helpt koffie bij het ondernemerschap? En uit welke zaken kan jij als ondernemer extra energie halen? Alles rondom gezond ondernemen.
 • Social media kanalen optimaliseren
  De vijfde sessie gaat over het optimaliseren van jouw social media kanalen. Hoe zorg je er voor dat jij klanten haalt uit jouw social media kanalen? Of hoe zorg je voor met naamsbekendheid en exposure. Onze experts Mike en Feres gaan iedere ondernemer hier bij helpen.
 • Afsluitende sessie
  De laatste sessie word een afsluitende sessie. We staan graag met de Seats2Meet ondernemers in contact en zullen voor de laatste sessie een tweede durf te vragen sessie organiseren. Waarbij wij Wesley Kruithof en Nadia Bozic meenemen om al jouw ondernemersvragen te beantwoorden.

Meer weten over SpareSpace? Ga dan naar hun website. Wil je meedoen met de allereerste sessie in Utrecht? Meld je dan aan via de evenkalender van Seats2meet. Nieuwsgierig naar coworken en andere sessies tijdens de Let’s cowork week? Informatie daar over vind je hier!