Ik raas op mijn motor door de uitgestrekte Maasai landschappen en voel me een geluksvogel. Mijn droom om in een ontwikkelingsland iets te kunnen betekenen is werkelijkheid geworden. Ik (Liselotte Vaessen) heb 1,5 jaar gewoond en gewerkt in Kenia. Door een samenwerking aan te gaan met o.a. mode goeroe Vivienne Westwood hebben we de kralen designs in de internationale markt gezet. Ik ben als specialist op het gebied van marketing en business development uitgezonden door VSO, waarbij kennis delen centraal staat. Naast kennis delen hebben lag de focus op economische onafhankelijkheid en women’s empowerment.

Idee
Samen met Jasper Wegman heb ik in Kenia een leiderschapstraining georganiseerd voor de Maasai vrouwen. Het was een geweldige ervaring. Iedereen is een leider van zijn eigen leven, hoe klein of hoe groot ook. Omringd door de prachtige Maasai vrouwen, chai thee en uitgestrekte hoogvlaktes, is het idee ontstaan een event te organiseren. Er zijn zoveel mooie mensen met prachtige dromen en inspirerende intiatieven. Hoe mooi zou het zijn deze sociaal ondernemende mensen samen te laten komen.

Passie
Jasper en ik zijn gepassioneerd om de wereld een beetje beter te maken. Wij brengen mensen samen en creëren vonkjes. We staan graag met onze voeten in de modder en houden ervan nieuwe culturen te leren kennen en op avontuur te gaan in de wereld. We zien dat mensen wereldwijd bezig zijn met creatie vanuit vanuit passie en/of urgentie tot verandering. Wat is er mooier dan deze mensen samen te brengen en dromen uit te laten komen.

Wie zijn wij?
Jasper heeft een achtergrond in ontwikkelingssamenwerking en leiderschapstraining. Hij is als oprichter van Stichting Che Amigo betrokken bij communities in Latijns Amerika. Zoveel mooie mensen die zich in willen zetten voor hun community en verantwoordelijkheid nemen. Zij vormen de inspiratiebron voor anderen en de toekomst.

Mijn achtergrond is in de sociale en culturele antropologie en ontwikkelingssamenwerking, naast meubelstofferen. Ik ben een connector en ik verbind graag alles en iedereen. Ik maakt graag content en wil het verhaal vertellen en delen. Ik heb een passie voor lokaal geproduceerde producten en ambachten. Ik zet mensen in hun kracht en talent om empowerment en onafhankelijkheid te creëren en tradities te behouden.

Van dromen naar doen
De insteek van het Playground event is dat iedereen wat komt brengen en ontvangen. Het is interactief. Het doel is leren van elkaar, elkaar net dat ene duwtje in de rug te geven. Impact, leiderschap en sociaal ondernemerschap staan centraal. De sprekers gaan ons verhalen vertellen over het financieren van je droom, geluksmomentjes, innerlijke kracht, geloven in jezelf, samenwerken en grenzen verleggen. Jouw idee kun je in een nieuw netwerk van gelijkgestemden delen, waarbij we elkaar ondersteunen bij het uitdenken van sociale initiatieven.

Van creatief tot inspirerend. Van praktisch tot analytisch. Van omgeving tot individu. Een dag vol bijzondere mensen: Johan Noorloos (De Nieuwe Yogaschool), Pieter Spinders (oprichter Knowmads), Mathijs Vaessen (bedenker van de Spin Remote), Janne Willems (Geluksmomenten), Jouke Kruijer met kunst, Fronnie Biesma (Stichting de Vrolijkheid) en veel meer. Voor het volledige programma zie hier. Al deze geweldige sprekers komen hun verhaal met ons delen.

See and Act. Come Play!
Ben jij sociaal ondernemend? Al begonnen met een project? Wil jij de wereld een beetje anders maken met jouw initiatief? Ben jij op zoek naar net dat ene duwtje in de rug van gelijkgestemden, waardoor jouw droom concrete vormen krijgt? Kom dan naar het Playground Event op 26 November in Knowmads. We zien je daar graag! Meld je hier aan

foto 2_MG_3865

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.