28 oktober 2019, Seats2meet.com Utrecht CS: Werk? Hoera, het wordt ingewikkeld! Tijdens dit festival onder andere sessies als: workshops gerelateerd aan ‘werk’ en de boekpresentatie van Ronald van den Hoff ‘Hoera, het wordt ingewikkeld!’

WERK | VERANDER
Soms moet je even in beweging komen. Iets moet er anders. Maar wat? En hoe? In het thema VERANDER ga je actief aan de slag om jouw werk nog beter
in te richten, energie te verdelen of te vinden wat je écht wilt doen.

Werkvereniging – Platform vernieuwen doen we samen
Er zijn de laatste jaren veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan die het anders willen regelen voor Modern Werkenden. Denk hierbij aan het bieden van welzijn en welvaart door middel van nieuwe pensioen modellen, verzekeringen, een leven lang leren en anders organiseren. Wij van de Werkvereniging, het belangenplatform voor Modern Werkenden, hebben gemerkt hoeveel behoefte er onder hen is om met gelijkgestemden van gedachte te wisselen zodat ze niet telkens zelf het wiel moeten uitvinden …vaak met tegenwind. In twee rondes houden we een 2e platform bijeenkomst waarbij we met elkaar verkennen

  1. Waar deze nieuwe initiatieven behoefte aan hebben
  2. Hoe de aanwezige partijen elkaar kunnen helpen/versterken
  3. Hoe de Werkvereniging daaraan kan bijdragen?

Annemarie Muller – Speeddate in 5 minuten naar vooruitgang in jouw werk. Ga op speeddate met loopbaancoach Annemarie Muller van Vooruitgang in werk.

Volt Europe – Crowdocracy, hoe werkt dat!
Beleid vormgeven middels Crowdacracy betekent vanuit zoveel mogelijk verschillende manieren input ophalen wat er in het beleid moet komen. Dit voorkomt dat slechts enkele ‘experts’ opschrijven wat iedereen wilt. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe ga je daar daadwerkelijk mee aan de slag? Daar gaan we samen een start mee maken. 


WERK | PLEZIER

Ilonk – Zin in je werk
Meer dan 20% van de mensen heeft het idee dat hun baan geen enkele zin heeft . Ze kunnen dit idee hebben omdat ze vinden dat hun baan geen enkel nut heeft. Of ze vinden dat hun werk in gaat tegen belangrijke principes die ze zelf hebben. Dit soort werk wordt ook wel bullshit jobs genoemd. In deze workshop onderzoek je samen met Yvonne Lammertink hoe je je meer zin aan je werk geeft.

Vitaal leven en werken – Mijn Energiekompas
In deze workshop maak je kennis met het energiekompas. Dit kompas gebruik je om richting te bepalen, een koers mee uit te zetten en helpt je bij het maken van bewuste keuzes richting je toekomst. Deze workshop is een co-creatie van Judith van Eersel en Fianne Stroeken van Vita la Vie.


WERK | ONTDEK
Robotisering, nieuwe regelgeving, schaarste op de arbeidsmarkt, trends? Het thema ONTDEK neemt je mee op ontdekkingsreis in de wereld van werk, nu & in de toekomst.

De Wereld van Personeel – Hoe ons werk verandert: 6 actuele trends
Tijdens deze compacte workshop neemt Liese van Tour je mee langs 6 actuele trends die ons werk veranderen. We onderzoeken op interactieve wijze met elkaar wat er gebeurt als we deze trends doortrekken. We gaan samen even in de glazen bol van de toekomst kijken…!

Test je telefoonverslaving! – Altijd al benieuwd hoe jij meer controle over je telefoon krijgt? Bij onze stand test je dit middels een game. No worries! deze duurt maximaal 10 minuten, dus nog genoeg tijd om van de rest van het festival te ontdekken!


WERK | OPZOEK

Seats2meet – Work & Learn
Tijdens het S2M Festival staat Seats2meet met een kraampje op de markt. Hier leer je alles over het Work & Learn traject dat Seats2meet ontwikkelde om haar personeel doormiddel van het ecosysteem op te leiden en te begeleiden naar een nieuwe stap in je carrière.


WERK | ONDERNEEM
Hoe begin je, en waar begin je? Als je wilt gaan ondernemen of al aan het ondernemen bent zijn deze vragen soms best lastig te beantwoorden. In het thema ONDERNEEM delen we de grootste FAAL & SUCCES momenten van ondernemers en leer jij relevante tools kennen voor jouw onderneming.

Pagepotato.com – Hoe creëer je Facebook advertenties, die leads genereren
Piyuesh Modi leert je Facebook-advertentie te runnen als een professional … zodat je LEADS genereert en niet alleen een vrijblijvende betrokkenheid blijft. Of het nu gaat om een ​​coaching- en trainingsbedrijf, een bedrijf voor e-commerceproducten of een ander soortige dienstverlening. Ongeveer 80% van de bedrijven heeft klanten die Facebook gebruiken. De workshop leert je o.a. wat een klantentrechter is, de relatie tussen Facebook-advertenties en je klantentrechter en waarom retargeting belangrijk is en hoe dit te doen.

Nynke Willemsen – Faal & Succes podium
Op het Faal & Succes podium vertellen ondernemers hun grootste faal & succes moment om jou te inspireren. Open, eerlijke verhalen in 10 minuten tijd.


 

OVER HET S2M FESTIVAL

Het S2M Festival is een terugkerend event dat je kan bijwonen in ruil voor sociaal kapitaal (door kennis te delen). Op onze locaties zetten we ondernemers en creatieven in the spotlight en organiseren we afwisselende en inspirerende programma’s van workshops, presentaties, webinars en inspiratietafels.

Wil jij graag bijdragen aan één van onze volgende festivals? Wij zoeken altijd partijen om mee samen te werken. Ben jij event organiser, fotograaf, filmmaker, DJ, food/drinks ondernemer, trainer, dagvoorzitter en wil je graag helpen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden via: contact@s2mutrechtcs.com.

Een paar weetjes over het S2M Festival
Ieder festival is uniek, met een unieke thema en unieke bijdragen! Soms is het kleinschalig (tot 50 personen), soms verwachten we meer dan 300 gasten;
– Het festival vindt plaats op een wisselende S2M locatie, steeds op één van de vier grote S2M locaties rondom Utrecht CS; Seats2meet.com Utrecht CS, Meeting Plaza Utrecht, Social Impact Factory Utrecht en ANNE. Ken je ze allemaal?
– Ieder festival wordt georganiseerd door een andere organisatie, zodat we elkaar kunnen versterken en nieuwe netwerken aan elkaar kunnen verbinden.
– De S2M locatie biedt de ruimte (meetingspaces) en een netwerkborrel aan, om de verbinding tussen netwerken mogelijk en makkelijker te maken!
– Er is een fotograaf en/of filmploeg aanwezig die beelden van het festival maken ten behoeve van publiciteit en storytelling.

AFGELOPEN FESTIVALS

21 juni 2019 – ANNE-festival
Het was een dag vol energieke verhalen over duurzaam wonen en leven. De afsluiter van de Duurzame Week. Sessies als ‘Ontwerp je eigen tiny house’, ‘Fiets een rondje met Nu-connect e-bikes’ en ‘Beleef de wereld door de ogen van een dier in de veehouderij middels Virtual Reality’. Daarnaast konden er spellen worden gespeeld: ‘We Energy Game’ en de ‘Energy Escape Game’, waren er sessies over Buurtstroom en zonnepanelen en werd er afgesloten met ‘The Goal Show’.

29 maart 2019 – S2M Festival Connecting Stories en opening vernieuwde Meeting Plaza Utrecht
Een festival georganiseerd in samenwerking met de Werkvereniging bij Meeting Plaza Utrecht. Een middag vol bijzondere verhalen over modern werken met aansluitend een borrel en heerlijk eten om de opening van het vernieuwde Meeting Plaza Utrecht te vieren.

25 juni 2018 – Connect, Collaborate & Grow Collectieve Intelligentie
Dit was een editie van het S2M festival samen met de Permanent Beta-dag. Mensen kwamen bij elkaar bij Seats2meet.com Utrecht CS om meer te leren over Collectieve Intelligentie. Gedurende de dag waren er workshops variërend van duurzaamheid, het creëren van positieve impact tot effecten van technologie op de moderne samenleving en de manier waarop sociaal ondernemerschap de wereld van vandaag vormt. Bekijk onderaan deze pagina het videoverslag van het evenement met verschillende interviews.

Andere Festivals in 2018

2 november, Seats2meet.com Utrecht CS: Climate Planet Utrecht.
12 oktober, Social Impact Factory Utrecht: Social Impact Festival.
27 augustus, Seats2meet.com Utrecht CS: Career day De Broekriem.
28 mei, Seats2meet.com Utrecht CS: Sport & fit de zomer in.
26 februari, Seats2meet.com Utrecht CS: Meer geluk in de wereld.

“Het is niet zomaar een verzameling blokken”

Ea Polman is ontwerper, ze maakte het prachtige houten kunstwerk op de muren bij de ingang van Meeting Plaza Utrecht. Een kunstwerk waar je uren naar kunt kijken en waar je steeds weer iets...

Als het er niet is, dan creëer je het toch gewoon?

Er zijn van die verhalen die zo mooi zijn dat je ze wel moet delen. Verhalen van mensen die iets creëren omdat ze iets missen en daar dan een bedrijf omheen bouwen. Daphne en...

Blokkenschema 29 maart 2019

  Klik hier voor meer informatie en blogs over het festival. Klik hier voor de inhoud van de workshops en lezingen.

Eén tip om je huis te ontspullen

Dit blog is geschreven door Roos Nabben. Roos is ook aanwezig tijdens S2M Festival Connecting Stories en deelt dan haar beste opruimtips met je. Vandaag alvast een voorproefje van haar werkwijze. Zoek op google naar...

Onze arbeidsmarkt verdient een 21e eeuwse visie en dito regelgeving

Dit artikel verscheen eerder op de site van de Werkvereniging, partner van S2M Festival Connecting Stories.  Opjutter Sascha Janssen – advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht, de Wet DBA (de zzp’er) en Pensioen- en Verbintenissenrecht – constateert...
Translate »