Een storytelling festival. Op vrijdag 7 oktober 2016. Tussen 15.00 en 18.00 uur bij Seats2meet station Amersfoort. Entree: één boek, in ruil voor een ander!

De kracht van verhalen! Meer en meer wordt de kracht van de communicatie gezocht in het vertellen van en luisteren naar aansprekende verhalen. Immers, verhalen beklijven. Verhalen inspireren en verbinden. Verhalen worden doorverteld. Om zo’n verhalenstroom op gang te brengen en in de juiste richting te kanaliseren, wordt steeds meer gewerkt met storytelling. Tijdens het storytelling festival doe je inspiratie op en wellicht ideeën hoe storytelling ook voor jou (of je organisatie) kan werken!

Ingrediënten van deze editie:

Aan tafel, om aan te schuiven!
15.00 – 17.00 uur

 • Schrijfcafé Amersfoort
 • Schuimmagazine, een nieuw magazine over bier
 • Ontdek jouw boeiende persoonlijke business verhaal
 • Beelden vertellen meer dan 100 woorden
 • Present met je stem!
 • Visual storytelling
 • Tekstschrijven
 • Van verhaaltje tot kinderboek
 • In vijf stappen jouw verhaal!
 • Getekend verslag
 • Droom jij van een boek?
 • Your style. Your image. Your identity.
 • Jouw successtory
 • Animaties
 • De kracht (en eenvoud) van animaties
 • Handlettering, de emotie(s) van letters!
 • Boekenruilbeurs

NB: Het tekenteam van Getekend Verslag bestaande uit goed op elkaar ingespeelde illustratoren is ook aanwezig. Op een metersbrede wand maken zij een mooi verslag van het Er was eens… een storytelling festival. Ze beginnen met een leeg board van enkele vierkante meters groot. Zo gauw het festival begint tekenen ze mee!

Op het podium, om naar te luisteren!
Gedurende de middag, korte blokken 

15.15 – 15.30 uur
1. Sjaak van de Groep, schaker, vrachtwagenchauffeur, marathonloper en verhalenverteller vertelt zijn verhaal.
2. Van verhaaltje tot kinderboek. Dagmar en Margot Holtman vertellen over hun proces, de obstakels en leuke verrassingen.
3. Het verhaal van Helma van Schendel, Beebox-franchisenemer van het eerste uur

16.00 – 16.15 uur
1. De kracht van storyteling door Arianne Wienke.
2. Oh My God! Mijn Kind Is Veganist door Dagmar Holtman

16.45 – 17:00 uur
1. Complex eenvoudig maken? De aandacht vasthouden? Rieko Medendorp vertelt je over zijn passie voor animaties en zijn drive om de wereld stapje voor stapje eenvoudiger te maken.
2. Impact creëren met je boodschap, José van Dijken vertelt over authenticiteit, waarden en droomdoelen.
3. T. Met een ode aan de groente

Workshops, om actief aan de slag te gaan!
15.30 – 16.30 uur

 1. Present met je stem door Marjolein Koetsier. Je gaat aan de slag met houding, adem, stem, articulatie en intonatie.
Je werkt aan meer presentie, met als resultaat een krachtige performance en een spetterende uitstraling.
 2. Ontdek jouw boeiende persoonlijke business verhaal in de workshop van Annet de Boer. Vaak vinden we ons eigen verhaal, over hoe we tot ons product en onderneming zijn gekomen, wat gewoontjes. Maar er ligt goud in verscholen. Jouw verhaal geeft de mogelijkheid om mensen zich aan jou en je product te laten verbinden.
 3. Jouw verhaal in vijf stappen door Annemieke van Waterschoot van Spiegelei Communicatie. Ze geeft een workshop die je helpt jouw eigen verhaal te schrijven en dat in alle communicatie-uitingen te gebruiken.
 4. Jouw verhaal, jouw doel, jouw weg naar success door Michelle Laagerwaard van +Zin. Je gaat effectief op weg naar jouw succes, want dat begint met jouw verhaal. +Zin maakt gebruik van inspiratie en handvatten uit ondernemerschap, sport en zen. Of het nu gaat om persoonlijke of zakelijke doelen, vertel je verhaal en krijg de volgende stap(en) voor je project naar keuze boven.

Netwerken, borrel, hapjes en MUZIEK
Vanaf 17.00 uur

Om 17.00 uur (als klap op de vuurpijl) is er een optreden van Nederlandstalige liedjesschrijver Karel Johannes Schepers. Samen met zijn gelijknamige band heeft hij een doel voor ogen; de vergane Nederpop een nieuw leven inblazen. De band speelde o.a. voor de koning en koningin (live op de NOS). Ook speelden de jongens bij De Wereld Draait Door, op Bevrijdingsfestival Overijssel, Dauwpop, en zijn deel geworden van Giel Beelen’s ‘Giels Talentanjacht’. En als klap op de vuurpijl verzorgden zij ook verscheidene voor en naprogramma’s van Nick & Simon, Bløf, Miss Montreal, De Dijk en Kenny B!

Meer info een aanmelden: www.facebook.nl/erwaseens033

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.