Wat heerlijk, om weer opnieuw te mogen starten op een nieuwe plek. AmsterdamConnected is een 30.000m2 groot en state-of-the-art pand. Licht, lucht en geluid zijn belangrijke voorwaarden en onze technische vloeren en luchtsystemen lijken niet belangrijk, maar bieden een geweldige basis. Zo hoeven wij ons geen zorgen te maken over die dingen, maar kunnen we focussen op het belangrijke; de invulling van events, meetings, offices, horeca, en veel meer!

Seats2meet over 10 jaar? Of over 1 jaar?

Geweldig om over na te denken, s2m begon in 2000 als pilot, lanceerde succesvol in 2007 met als speerpunt een online boekings wizard voor meetings en events. Al snel volgde de coworking spaces met een geweldig talent platform, en die 2 beginnen steeds vaker te matchen. Ga eens na dat je kantoor kunt houden of kunt vergaderen op een plek waar altijd minimaal 2000 personen met al hun expertise en ervaring aanwezig zijn, die ook nog eens in kaart zijn gebracht en daarmee makkelijk benaderbaar zijn. Precies wanneer jij ze nodig hebt. Goed idee? Binnen 2 uur heb je 100 man bij elkaar.

Dat is de droom, en we realiseren hem steeds vaker. Daarbij helpen formats als Plug into the crowd en The Solution Society, waarmee we problemen of vragen centraal stellen en de juiste groep mensen uit die gigantische crowds bij elkaar verzamelen voor ideation sessies of hele dagen van oplossingsrichtingen uitwerken. Nog veel belangrijker, dit is voor veel bedrijven de eerste stap richting samenwerkingen met de crowd. Iedereen weet dat LEGO haar R&D niet meer nodig heeft, en via mindstorms haar eigen klanten bouwpakket laat ontwerpen die met genoeg stemmen de winkel bereiken.

Stel je eens voor dat je een probleem hebt in je bedrijf (hoog verloop, niet genoeg creatievelingen, een vastgelopen cultuur die je niet kunt doorbreken), dat je met 50 nieuwe gezichten snel even op kunt lossen. Of in ieder geval een begin kunt maken richting de oplossing, en vooral de samenwerking met een R&D crowd. “Veel bedrijven beseffen zich dat het vinden, aannemen en trainen van een team te lang duurt, en dat nieuwe ideeën sneller moeten landen.” “Veel zelfstandige professionals beseffen zich dat het niet gaat om een baan, maar om toegang tot werk.”

Wij zien een match, en streven naar hele etages van LAB’s waar dit soort ideeën worden ontwikkeld. Een etage met 200 ZP’ers waar bedrijven met hun problemen kunnen langskomen bijvoorbeeld. Of een etage met een volledige web-tv studio, die wordt onderhouden door journalisten, productenten, event managers en nog een 5-tal competenties. Waar organisaties en zwermen content kunnen maken voor hun marketing strategie van het jaar, en tegelijkertijd hun gasten en vrienden uit kunnen nodigen voor een gaaf event.

Kortom, de wereld ligt voor ons open, en we zoeken naar de beste ideeën die samen een mini-metropool maken, niet een bedrijfs verzamelgebouw. Sluit jij aan bij het eco-systeem met een geweldig idee?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.