geluk in 8 koppen thee voorlees fragmenten

Elke dag alleen maar doen wat je echt leuk vindt. Kan dat? Mag dat? Als ondernemer had ik op een gegeven moment de overtuiging dat ik vooral hard moest werken voor het resultaat. Het was een beetje met de paplepel ingegoten, want dat was wat ik zag bij mijn ouders en grootouders. Altijd aan de slag zijn en hard werken, nooit eens stilstaan.

Dus toen ik begon met ondernemen was ik ook vaak en hard aan het werk, alles om mijn bedrijf te laten slagen. Een burnout en andere mislukkingen verder bedacht ik dat dit het toch niet kon zijn. Ik wilde mijn leven niet voorbij laten gaan met werk waar ik niet gelukkig van werd, ik wilde het leven leven waar ik wel gelukkig van werd. Met de juiste mensen, moeiteloosheid en de mogelijkheid om persoonlijk en zakelijk te groeien.

Dus ging ik op zoek naar de elementen die voor mij belangrijk zijn. Wat wil ik elke dag doen waar mijn energie van gaat stromen, waar ik een twinkeling van in mijn ogen krijg en waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken. Al jaren weet ik wat het is. En toch heb ik nooit begrepen dat je het dan gewoon kunt gaan doen. Dat je ergens moet beginnen om resultaat te krijgen. Ondertussen ben ik het gaan uitproberen en heb ontdekt dat het werkt.

Ik ben een self made entrepreneur, ik probeer van alles uit en leer mezelf dingen aan. En dan komt er op een gegeven moment weer een boek uit. En dat geef ik uit in eigen beheer, omdat ik niet meer geloof in de logge organisatie van uitgeverijen. Als je het een paar keer doet wordt het een fluitje van een cent, maak een website en ga aan de slag met je marketing. Ik ging op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Wat kun je doen om iets onder de aandacht te brengen en wat heb je daar dan voor nodig? Om een boek onder de aandacht te brengen dat vooral online beschikbaar is, leek het me slim om mensen kennis te laten maken met mij en het boek, dus maakte ik een videoserie waarin ik fragmenten voorlees uit mijn boek.

Ik heb alle fragmenten op mijn site gezet, neem dus een kijkje en laat je inspireren.

Wat doe jij om het anders dan anderen te doen en het leven te creëren dat echt bij je past?

Previous articleCUAsia – Ten visionaries, one future
Next articleSeats2meet Global Meetup Day 1: Where are we running?
Irene van Gent
Storyteller with a passion for story that will change our way of thinking. As a child of Dutch society I am researching how to live a life that suits my nature. I truly believe that we are hiding a lot of things behind our busy schedules, but real connection and real life lives somewhere deep within in a place inside of us we have forgotten to connect with. The way we live our lives influences the way we live together as a society. We have the power to create a life that is not ruled by ideas of governments and other institutions, but by our ideas of an ideal world, connected with each other and our true nature. Technology is something that is very useful, but it also takes us away from our core.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.