5 meest gemaakte fouten bij het schrijven van een ‘Over ons’ pagina

0
82
over ons

Laten we beginnen met een interessant weetje: 1 van de 4 meest bezochte pagina’s is de  ‘Over ons’ pagina.

Nog een interessant weetje: het overgrote deel van de websites die ik tegenkom, bevat geen goede ‘Over ons’ pagina. We zijn vaak geneigd om ons te veel te focussen op enkel onze business. Dat is niet gek, maar de randzaken zijn minstens zo belangrijk. Zo bepaalt bijvoorbeeld de toon waarop je communiceert de boodschap soms meer dan de inhoud. Onderschat dus nooit randzaken van je bedrijf en website, waaronder de ‘Over ons’ pagina. Hieronder ga ik dieper in op de 5 meest gemaakte fouten bij het schrijven van een ‘Over ons’ pagina.

1. Oninteressante en te lange tijdlijn

Laten we eerlijk zijn; over jezelf praten is moeilijk (hoewel sommige mensen daar weinig last van lijken te hebben). Wellicht is dat de reden dat deze pagina op veel websites bestaat uit een tijdlijn. Hoe ontstond het bedrijf en wat is er wanneer allemaal gebeurt? Soms kan dat een zeer interessant verhaal zijn waar de kern van wie ze zijn helemaal geraakt wordt, maar in de meeste gevallen is dat helaas niet het geval. Voor de oprichtsters van het bedrijf is het waarschijnlijk een mooi overzicht waar met trots op wordt teruggekeken, maar waak ervoor dat het voor de onbekende bezoeker geen saai, langdradig verhaal wordt waar geen end aan lijkt te komen.

2. Geen call to action

Een ‘Over ons’ pagina wordt niet zomaar gelezen. Je komt erop terecht als je het bedrijf en de mensen erachter beter wilt leren kennen om daar mede je beslissing op te baseren om al dan niet met het bedrijf in zee te gaan. Deze pagina kan je dus maken of breken. De stap die logischerwijs gezet moet worden na het bezoeken van deze pagina, is converteren. Maar weinig websites hebben een call-to-action (knop) toegevoegd op de ‘Over ons’ pagina. Zonde, want je wil juist de bezoeker aansporen tot het ondernemen van actie en deze pagina is de perfecte plek om ze naar de gewenste pagina te sturen waar die actie ondernomen kan worden.

3. Afbeeldingen/video’s ontbreken

Beeldmateriaal, zoals afbeeldingen en video’s, mag echt niet ontbreken op de ‘Over ons’ pagina. Het geeft het verhaal en het bedrijf een gezicht, waardoor je anders wordt dan anderen en wat mensen direct een echt beeld geeft van een bedrijf. Toch houden veel websites het bij het alom bekende doelstellingen-, visie-, missie- verhaal wat op elk vergelijkbaar bedrijf van toepassing zou kunnen zijn. Onthoud altijd waarom bezoekers je ‘Over ons’ pagina bekijken! Waarschijnlijk is dat om je beter te leren kennen en daar horen afbeeldingen bij.

4. Er worden geen redenen genoemd waarom er met jou in zee moet worden gegaan

De ‘Over ons’ pagina is de uitgelezen plek om (nogmaals) je autoriteit en betrouwbaarheid te tonen. Mensen die twijfelen met je in zee te gaan en op deze pagina belanden, kun je hiermee over de streep trekken. Toon bijvoorbeeld een aantal positieve recensies, logo’s en samenwerkingen om je autoriteit te tonen wat bezoekers vertrouwen in je geeft. Houd het wel bescheiden en wees ook niet bang om kwetsbaarheid te tonen. Bedrijven maken nog te weinig gebruik van deze wetenschap.

5. Onpersoonlijke, droge kost

Wat ik nog steeds veel te vaak tegenkom, is een ‘Over ons’ pagina gevuld met taaie kost als: missie, visie, doelstellingen en dat zonder enige persoonlijke touch. Deze informatie kan best ergens terugkomen op je website, maar bespaar de ‘Over ons’ pagina. Let niet alleen op hetgeen wat je plaatst, maar denk ook goed na over welk sausje je er overheen giet. Ga liever voor story telling, zodat je de lezer ook echt boeit met je verhaal, dan dat je voor feitelijke en zakelijke taal kiest.

Dit waren de 5 meest gemaakte fouten die ik vaak tegenkom op websites. Doe er je voordeel mee! Ik ben benieuwd of je nog toevoegingen hebt.